Leuk interview op BNR Radio over ons familiebedrijf

Kristel Groenenboom wordt geïnterviewd door Paul van Liempt voor het programma De overname.

Op haar 23ste nam Kristel Groenenboom het containerbedrijf van haar vader over. Als ambitieuze jonge ondernemer wil ze het beter doen dan hij, maar ze krijgt al snel te maken met tal van vooroordelen.

Over overnames binnen een familie bestaan de nodige aannames, merkt Groenenboom al snel nadat ze de touwtjes in handen kreeg. En dan zijn er nog de vele vooroordelen over jonge ondernemende vrouwen. Ze vertelt hoe ze die vooroordelen te lijf ging.

We bespreken ook hoe moeilijk het is om een miljoenenbedrijf van een familielid over te nemen, hoe het personeel omgaat met de wisseling van de wacht en of je zomaar een andere koers kunt varen met een bedrijf dat nog altijd de naam van de voorganger draagt.

De tranen achter de transacties, de verleidingen en valkuilen op weg naar de deals. In het programma BNR De Overname gaat Paul van Liempt op zoek naar de verhalen achter spraakmakende overnames in Nederland. Gesprekken met ondernemers over overnemen en overgenomen worden. Elke dinsdag van 19:30 tot 20:00 uur.

Hier terug te luisteren:

https://www.bnr.nl/podcast/de-overname/10336897/kristel-groenenboom-jonge-ondernemer-vecht-tegen-vooroordelen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.